Solnedgång från Griffith Observatory

Sitter just nu hemma i lägenheten och äter jordgubbar. Försöker äta någorlunda nyttigt, men det är svårt då allt här är sooo daaaaarn good. Igår så for vi ett gäng först in till Beverly Hills och Rodeo Drive, efter det for vi och såg solnedgången över staden och över Hollywood Hills. Älskar Hollywood Hills. Något jag har märkt att jag saknar hemma är dalarna eller vad man nu ska kalla det. Gillar inte riktigt när det är helt platt runt omkring mig, för då blir det omöjligt för en som mig utan lokalsinne att vara medveten om var man befinner sig.
 
Vi avslutade kvällen med att äta mat på Vegas Seafood som är en buffé med allt vad man kan tänka sig. Sushi, kinesiskt, brasilianskt, frukt, efterrätt, chokladfontän, frozen yoghurt osv. Allt för ca 130 kr.
 
 Eva, jag och Mathilde på Rodeo Drive.
 
 
 
 
Bakre raden: Mathilde, Eva & Charles
Främre raden: Jag & Tom.
 
Så det var jag och Eva och fyra fransmän och en fransyska. Det är så mycket fransmän här, och de håller ihop. Och pratar franska hela tiden. Så för att ge igen lite pratar jag och Eva danska och svenska med varandra, dock så förstår vi inte alltid varandra.
 
Over and out. ♥
 

Venice Beach, Malibu & Santa Monica

Hej alla mina godbitar där hemma, saknar er allihopa!
 
David och Mathilde har nyss köpt en bil, vilket är superbra då bussar och annan lokal trafik är helt värdelös. Så idag åkte jag, Eva, Mathilde, David, Tom och Charles runt lite. Vi började med Venice Beach, där vi mest gick runt och strosade i butikerna längs stranden. Efter det for vi till Malibu och solade, och sist till Santa Monica där vi shoppade och åt middag!
 
 
Bilder från Venice Beach.

Surfat idag

Hmmm... lite missledande rubrik. "Surfat" var en överdrift. Snarare "paddlat frenetiskt med mina svaga armar och svalt en miljon saltvatten och fått 45984739 bitchslaps av havet". Är helt slut. Men trots den smärtsamma svedan i mina ögon och den ständiga brännan i halsen efter allt saltvatten jag svalt, så var det sååååå himlaaaa kul. Kommer definitivt följa med Deva igen.
 
 

California livin'

Livet här på andra sidan flyter på. Har nu fått en rumskamrat. Sjuttonåriga Deva från Spanien som surfar. Så, imorgon ska jag följa med henne till stranden så hon kan lära mig, wiho. Kommer förmodligen bara sitta på brädan ute i vattnet och paddla lite, men ändå.

Ägg-kastar-tävling på Dockweiler Beach första veckan.

M83 på Hollywood Bowl

Hey errrrr'body.
I helgen var jag Eva, Perle och Mathilde på the Hollywood Bowl och såg Phantogram och M83, var huuur bra som helst. 







bloggtorka

Jag har sån bloggtorka. Ge mig lite tips! Vill ni ha outfits, new in, en bloppis, dagens frå... haha nej. Skojar bara. 

Här flyter det på, i måndags följde jag Steffie till hennes faster för att äta middag och se football-premiären, i tisdags gick jag på bio med Kamilla och Steffie, vi såg the Family. Sen igååååår såååå, var jag på stranden med danskan Eva, fransyskan Mathilde och tjecken Tereza. Seeen på kvällen var jag så himla trött, så jag gick för att vila en stund, klockan var runt sju och jag hade inte ätit middag. Såklart somnar jag och vaknar mitt i natten med smink och kläder! Kamilla hade fått släcka lampan, he för gardinerna och bädda ner mig, he he. Baby-Sofie. 

Bilder från idag. 





I'm bringing blogging back

Helgen har varit bra. Var som sagt runt i LA i lördags med skolan. På kvällen gjorde jag inte så mycket då jag var helt slut, så hängde bara hemma med Kamilla och Steffie. Skulle bland annat måla naglarna, och för att göra det behöver du ta bort ditt gamla nagellack, you're with me? Mm, jaa. I Sverige är det ju i de flesta fallen en liten öppning på flaskan med nagellacksborttagning. Men här, hääääär är det inte så. Nejnejnej. Här är the whole thing öppningen. Så ja, jag skulle visa att i Sverige minsann, där målar vi också naglarna. Såååå, jag tippar flaskan lite proffsigt mot en bomullstuss och.. och bomullstussen dränks och halva flaskAn rInNER UT På bORdET!!!!!!!!! ! !!! !        !
Aaaaah, så nu är det en fläck på Kamillas bord där lacken är borta. 

På söndagen följde jag Kamilla till kyrkan som hon brukar gå till. Tur att förlåtelse ligger i hennes natur då jag dagen innan behandlat hennes bord som en enda stor nagel. Efter det tog hon upp mig till bergområdet Palos Verdes i Redondo, eller, skulle snarare kalla det kullområde. Hur fint som helst. Efter det följde jag henne då hon skulle sitta barnvakt åt Sofia (yey inte Sofie) och Charlie. 6 och 4 år. OMG, I couldn't handle their cuteness. 

Palos Verdes



The Wayfarers Chapel, de spelade in en scen till 90210 här. 


Sofia och Charlie

exhausted

Gaaaah, det är så jobbigt att blogga. I'm exhausted. Svettas gör jag också. Oh my gosh.

I torsdags anordnade skolan en "bonfire" på Dockweiler beach. Såg delfineeeeej. Igår följde jag med Kamilla till hennes vänner och åt middag och drack vin. Och schemat för idag var att åka på en LA tour. Vi hann med Beverly Hills, åkte förbi Rodeo Drive, The Groove, The Farmer's market, Walk of Fame, The Grauman's Chinese Theathre, Hollywood Hills, The Disney Concert Hall, LA "downtown" och The Staples Center. Hollywood Hills var helt klart bäst. Att gå runt i Hollywood på the Walk of Fame var också ganska speciellt då det är mycket roligt folk där som på något sätt försöker slå igenom eller tjäna pengar. Folk som delar ut demos, folk som dansar, folk som är utklädda till prinsessor, superhjältar, och andra kända figurer. 




Bilder från i torsdags










Godkväll

Det luktar så himla konstigt här. Luktar likadant överallt. Och vattnet smakar klor. Det luktar mat och klor i den här stan. 

Hade min första riktiga skoldag igår då vi blivit indelade i klasser. Började 13.00 och slutade 17.20. Har nog inte riktigt fattat än att jag ska plugga här, så det är kanske bra att starta hjärnan. Och det är så svårt att klä sig här. När du går till skolan så håller du på att dränkas av svett och när du kommer till skolan är det så kallt av luftkonditioneringen att folk skulle kunna fråga: "Sophie, are you ok? Your lips are a little blue..", and then I'm like: "Yeaaah, I'm blue dabadee.."
och där tar det slut då läpparna frysit ihop. Haha, jag är så dålig. 

Igår gick jag till och från skolan då jag i måndags insåg att det inte var så himla svårt. Det tar ca 30 min enkelväg beroende på hur mycket trafik det är. Det är en annan sak. På övergångsställen här är gubben typ grön (här vit) i tre sekunder och sen börjar en röd hand blinka. Från början kutade jag typ över varje övergångsställe,
"OMG, RUUUUN!!" - medan alla andra fattade att det är inte förrän handen slutar blinka som det är rött. Antar att det tar lite längre tid för vissa. 

Idag började jag 8.30 och slutade 11.20, efter det gick jag, Perle och Marie till stranden. Brände mig.

Skolan





 
Peace, love and hamburgers.
- Sofia the tomato
 
 

Resan/Första dagen

Hej alla ni sovandes där hemma!
Tänkte ta en liten kort sammanfattning av resan hit och första dagen på skolan.

Flyget från Arlanda till London gick 9.20 i söndags, men jag var där runt 6.10. Jag, mamma, pappa och Ante sov på Ibis och fick transfer till flygplatsen via det. Det blev lite jobbigare än jag trodde att säga hej då till dem, trodde jag hade gjort bort tårarna, men inte det inte. Sa hej då precis innan säkerhetskontrollen, så gick till rullbandet snörvlande för att lägga upp mitt handbagage. Visste inte att datorn skulle vara separat och såklart så var den längst ner i väskan. Så, jag stod där, framför säkerhetskontroll-mannen och blottade mig känslomässigt medan jag grävde i väskan för att få upp datorn, vilket resulterade i att trosor och dylikt virvlade runt och föll ur väskan. Kändes som att jag stod där naken. Efter det lilla missödet så frågade jag var utgången var.. och den var bokstavligt talat två meter ifrån mig. Bra där Sofia. Flyget till London var inga konstigheter, fick sova lite och träffade en annan tjej som också skulle plugga engelska via EF, fast i London. Flyget till Los Angeles gick 14.00 (15.00 svensk tid), och innan jag fick komma till gaten ville de se I20-blanketten (blankett som bevisar att man ska plugga med rektorns underskrift) och så ville de ha adressen till min värdfamilj. Flyget var så jäääävla drygt då jag fick ont i ryggen och i svanskotan. Så jag satt och vände och vred på mig i 8 timmar (utav 11 timmar) innan jag kom på hur jag kunde luta bak sätet. En knapp på armstödet.. Bra där igen Sofia. I början skakade planet väldigt mycket så jag trodde att slutet var nära där ett tag. Men efter ett tag lugnade det ner sig. Såg typ fyra filmer, satt och skrattade högt till Mulan. På planet fick jag fylla i ett CBP-formulär med lite frågor om vad jag hade med mig m.m.
Säkerhetskontrollen i Los Angeles var inte alls så hård som jag trodde! De tog en bild, tog mina fingeravtryck och tittade på mitt pass, I20-blankett och CBP-formulär och sen frågade de bara vad jag skulle göra i USA. Kan bero på att jag har ett visum utfört av amerikanska ambassaden och redan svarat på flera frågor. Nog om det. Fick sedan transfer från flygplatsen till min värdfamilj.

Jag bor hos en kvinna vid namn Kamilla Tosolini och hennes två barn Stefania 22 år och Christian 20 år. Har än så länge bara träffat Kamilla och Christian och de verkar jättetrevliga. 

Idag var då första dagen i skolan som startade klockan 11.00, Kamilla skjutsade mig lite tidigare för att visa mig runt i området. Sen anmälde jag mig på skolan och väntade tills vi skulle få vår information. I väntan på informationen så hade jag lite inre konversationer med mig själv, "BAAM Sofia, nu gäller det, pang på grytan bara och skaffa vänner! JAAA, visa nu att du är en independent woman och att du klarar det här!!!!". Så jag ställde mig och pratade med en tjej från Tjeckien och en tjej från Norge. Efter ett tag hör jag "Sophie? Sooophie? Come here with us!", och hela gruppen tittandes på mig. Bra där Sofia, även här kommer du få dras med "Sofie". Skämt åsido, dagen har gått jättebra och vi har fått en liten rundtur med buss och hjälp med att skaffa busskort och dylikt. Åt mat vid piren med Marie från Nederländerna, Perle från Frankrike och Laura från Frankrike. Bussen hem däremot blev ett litet projekt. Frågade i receptionen på skolan var busshållplatsen var och tyckte att jag förstod. Gick tre varv runt huset. Förstod inte. Gick lite mer. Frågade på en restaurang och kom till busshållplatsen, frågade då på bussen men då var det fel och jag skulle på andra sidan. Klev på rätt buss klev av på fel hållplats så då gick jag därifrån istället. Sååååå, efter mycket prat om inte mycket matnyttigt så är jag nu hemma i lägenheten efter att ha haft problem med att öppna dörren i 20 minuter.

Ses om 20 kg Sverige.


Lite bilder från idag! Var lite halvkyligt.

tiden är inne

Sitter nu på Arlanda och väntar på att checka in bagaget.
Sinnesläge: Bajsnödig och rädd.


super size me

Nu är jag on my way to Stockhooooooolm, the capital city of Scchwedeeen. Oh, excuse me sir, just förbereder mig för mötet med the United States of America. Eeeehm, I would like to have a Big Mac, onion rings and a large milkshake. Make it a super size.


att packa är det värsta jag vet

Jag hatar att packa. Om så det bara är för en helg eller för en längre tid. Jag blir nojens morsa och känner mig aldrig riktigt lugn över det jag packat ner. Har jag allt nu eller? Noll tolerans att glömma något och bli tvungen att köpa något när jag kommer fram. Nä, näÄähäÄääee, det går inte. Omöjligt.

Men iallafall, tror jag fått med mig det mesta nu! 39 trosor, tar upp 50% av resväskan. Imorgon bär det av till Stockholm!


Jönköping Tur 2013

I helgen var jag med jobbet + alla andra PwC:are i Sverige i Jönköping, från fredag till söndag. Hade riktigt roligt med fina arbetskamrater! ♥
Jobbade idag sista dagen innan resan, kommer sakna dessa fina jäntor.
 
 
 
 
Blir så lack...
 
 
 
 
 
 
 
 

Melancholy

Hej bloggen, mamma, syster och mormor.
Det är väl ungefär dom som kommer att läsa min blogg. Fast nä. Ett par till läsare ska jag väl ha. Tanken är att detta ska vara en resblogg nu när jag far till Los Angeles på söndag och stannar där i 6 månader. Men jag tjuvstartar nu då jag ska se ifall jag är en naturbegåvning på det här eller ifall jag kommer falla platt. Och om ni nu sitter och tänker, "shit pommes! den här tjejen har skills på photoshop"... så kan jag ju direkt säga att jag försökte ett tag i paint, men när jag satt och målade en header med penseln så tänkte jag att änhännä kommer inte bli så bra. 
Såååå, det är Camilla Frånberg som har gjort min design - tack så mycket för den! camillafranberg.se. 
 
 
 
Zlatan den vite
 
 Bilder från sommaren, Midsommar, Kittelfjäll, bärplockning, Salusand, Gotland och andra händelser hemma i Ö-vik.