We can Survive

Igår var jag, Eva och Mathilde på en välgörenhetskonsert med Katy Perry, Ellie Goulding, Tegan & Sara, Sara Bareilles och Kacey Musgraves. 100% av intäkterna från biljetterna gick till bröstcancerfonden och Katy Perry stod bakom det hela. Konserten var skitbra med en bra blandning av artister! Favoritlåten från kvällen, även fast de inte är en låt jag lyssnar på, var nog Katy Perry's låt Fireworks då de under hela låten sköt raketer i takt med musiken! 



Jag börjar göda ansiktet ser jag..






Everybody comes to Hollywood

Så på kvällen gick vi ut i Hollywood. Vi var fyra tjejer med tur kan man säga. En kille fångade oss i kön så vi fick gå före. Väl där inne fick vi gratis drinkar och champagne hela kvällen. Seeeen visade det sig att vi festade med baseball-laget LA Dodgers. he he he. Inte för att skryta men just sayin'. Dock så har dom förlorat på sistone och när vi berättade för Kamilla och Steffie så var de inte särskilt imponerade.. Wellwell, vi kände oss häftiga iallafall! 



Uppe hos DJ:n, 



The Lure






BAM. Ni förväntade inte att se mig på den här bilden va? Ser ut som jag är inklippt i bilden som på ett skolfoto. Frånvarande: Sofia Vestin.


Vi är så nöjda på alla bilder.. 

Avslutade kvällen med lite chips. 

Santa Monica

I lördags klev vi upp tidigt och for till Santa Monica! Var bra väder på morgonen, men sen kom världens dimma in så vi gick och shoppade istället. 

Har regnat en gång och varit mulet en dag, men när Malin kommer hit då ska vädret strejka.




Mallan är häääär

Idag köm Mallan hit!!!! Vi ska umgås heleeee hälga. 





Rebecca, Malin och Fredrika



Varning för känsliga tittare

Min morgonrutin.
 
 

Shopping

Pratade med några saknade tidigare imorse, och de ville se mer av min shopping! Så utan att protestera gick jag ut till trapphuset och tog bilder.



Väskan ser lite större ut på bilden än vad den egentligen är. Färgen på märket är roséguld. Kostade 800 kr på Camarillo Outlets.

600 kr.


Steve Madden, 1000 kr.

Nike, 500 kr.

sverige är bra

Jag saknar Sverige. Sverige är bra.
En information hölls tidigare på skolan angående hur vi skulle känna under vår vistelse här. Första månaden skulle vara vår s.k. "honey moon" månad, då allt är nytt, spännande och underbart. Ungefär en månad efter vår ankomst skulle vi börja känna hemlängtan och missnöje, och det är där jag tror jag befinner mig nu. Jag har varit här i fem veckor nu och en vardag har bildats. Misstolka mig inte, jag är fortfarande jätteglad över att vara här. Men personerna hemma saknas och allt är inte lika nytt och spännande längre. Tur att jag har mycket roligt planerat för de kommande veckorna!
 
Det bästa med att gå på en internationell skola är att du får lära dig så mycket om andra länder. I min klass är vi elever från Japan, Brasilien, Norge, Danmark, Frankrike, Belgien, Spanien, Venezuela, Schweiz, Nederländerna, Sverige och Sydkorea. Så när vi får en diskussionsuppgift handlar det ofta att berätta om landet vi kommer ifrån.
 
 
Belgien har tre officiella språk; franska, tyska och nederländska. I Sydkorea är det obligatoriskt för alla män att gå lumpen i två år, även i Schweiz är det obligatorisk värnplikt som gäller, men ett år om jag minns rätt. (Schweiz liksom??? Neutral sen hur länge?) Sen har vi ju då Nederländerna och knark och prostitution såklart. Som de flesta vet så kan du få tag på marijuana hur lätt som helst. De har café-liknande ställen där du helt öppet kan köpa marijuana och röka det så länge du håller dig inom caféet. Här i Kalifornien är marijuana legaliserat för medicinskt bruk. Så nu är alla i Kalifornien "sjuka". En kompis, som också går på skolan, har fått ett medicinskt intyg på att han får röka och lagligt köpa marijuana för att han är "stressad". I Venezuela betalar de inte inkomstskatt, du kan betala en valfri summa årligen om du vill, men som sagt, bara om du vill. I Danmark betalar man ca 38% inkomskatt plus ytterliggare 8% i arbetsmijöavgift. Jämlikhet i Frankrike existerar inte som jag uppfattat det. Som liten så dansar flickorna balett då fotboll inte anses som feminimt. Det är också stora löneskillnader mellan män och kvinnor. Sen är det dina föräldrar som betalar för universitet. Det är en annan sak, i sydvästra Europa verkar det bara handla om studier. Du gör klart dina studier på en gång och sabbatsår som många i Skandinavien har verkar vara mycket ovanligt.
Eva från Danmark, skrattar alltid när jag pratar svenska. Hon tycker att svenska är så fint och tydligt, och hon är fascinerad av ordet "sjuksköterska".
 
Nu blev det mycket ordbajs, men jag tycker det är så otroligt intressant att höra om likheter och skillnader mellan länder. Vilket också gör att jag uppskattar Sverige så mycket mer. Dock så får man ju ha i åtanke på att mina källor kanske inte är 100% pålitliga, så, mina 20 läsare, gör inte revolt ifall något av detta är felaktigt.
 
 
 
Just det!!! Ifall du är med i en olycka eller dylikt och behöver ambulans kostar det emellan 1500-2000 dollar här, vilket är 10000-13000 kr!!!!! Nästan så att jag är rädd att lämna mitt rum...

Vegas baby

Nu var det längesen jag bloggade! Hujedamig. Men har egentligen som inte hänt så mycket. Förutom i helgen då jag var i Las Vegas. En kille i min klass, Jordan, bor i en familj där mamman är typ spelberoende. Hon är diamantkund hos Caesars Palace, så därför får hon då och då gratis boende där. Så det enda vi behövde betala för var bensin och hyra för bilen, så allt jag betalade var 500 kr. Ibland har man tur! Dock så är allt svindyrt i Vegas, så det jämnar ut sig.
 
 
 
 
Bilder på hotellet.
 
 
 
Här har vi då mamma Sofia till vänster, Joyce 18 år i mitten och Jordan 17 år till höger.
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från The Venetian.
 
 
Mötte Alan och baby Carlos.
 
 
 
 
 
På lördagen gick vi runt och kollade runt på olika hotell, man kan säga att det är sightseeingen i Las Vegas. På kvällen gick vi på Rock of Ages musikalen som hölls i The Venetian, där de hade gondolkanalen inne i hotellet. Då jag var den enda som var 21, så kunde jag inte riktigt göra allt jag ville i Las Vegas. Men ska förmodligen dit i november igen med personer som är 21 och över. Ni får ha överseende för mina värdelösa bilder, har inte ens en bra bild på staden på kvällen, då det är som häftigast!
 
 
 

cyklat

Idag har jag ju då cyklat ca 4,5 mil, ensam, från Redondo till Venice. Tog mig 1,5 timme enkelväg. Då kan man ju fråga sig vad som var nöjet med det. Själv tycker jag det var lite manskraftigt att cykla 4,5 mil då jag inte minns senast jag cyklade. Men trots att jag var ensam så var det ändå en trevlig sak att göra. Förutom då jag åkte vilse i Venice.







älskar Venice.



Nu har jag ju då väldigt ont i rumpan och i benen som ni säkert redan listat ut. Ska be Kamilla att fixa en rullstol till mig för närmsta veckan.

shoppat

Idag for jag, Mathilde och Eva till Camarillo Outlets medan grabbarna var på Malibu Beach. Just det, en Japan vid namn Ken valde att följa med oss istället för att vara på stranden, för han ville köpa skor.. tror inte att han riktigt förstod att vi skulle spendera hela dagen där. 


på väg till Camarillo.
 o j v a d j a g h a r s h o p p a t.
Vet inte riktigt om jag lägger upp inköpen här, beror på om jag orkar ta grejerna ut till trapphuset.. ;)

min klass


ja, jag är en del av den här klassen. råkade se ut som en outcast här. och på de andra bilderna..

Nya skor

Vet att jag tyyyp fick det att låta som att jag aldrig skulle posta ett "new in"-inlägg någonsin. Så här kommer jag med svansen mellan benen. 

Och här är mina nya skor ute på räcket i trapphuset. Inga konstigheter. 


Låtsas vara modell

Hey y'all.
Deva hade en fotouppgift till skolan att ta porträtt på fem personer, så jag ställde upp. Då jag inte är fotogenisk lagd så bjuder jag bara på två.
 
 
 
 

Skriver uppsats

Sitter nu och skriver en uppsats till skolan. Den ska handla om varför jag valde L.A, anledningen till att jag pluggar engelska, vad jag har sett och gjort här hittills, åsikt om amerikansk/LA kultur, förväntningar jag hade och amerikanska stereotyper. Det var längesen jag skrev en uppsats, men hur jag genomför det har inte ändrats. Börjar några dagar innan inlämningsdagen. Skriver en halv sida, fortsätter dagen innan inlämningsdagen. Skriver en kvart, surfar 15 minuter, skriver i 10 minuter, surfar i 20 minuter, skriver i 5 minuter, surfar i 30 min. Ja, ni fattar, jag är ju här och skriver till exempel.
 
Har knarkat denna låt i tre veckors tid nu.
Kan ju dock inte säga att videon är lika bra; tjej som blir kidnappad när hon sitter och sminkar sig i sexiga underkläder? eeööh? öööh? eeeeh?